Ik ben een echte teamplayer en vind de omgang met mensen fascinerend. Met name kinderen vind ik magisch, hun pure opmerkingen en vragen en hun oprechte interesse....of niet! Ik heb een aantal afleveringen van Huisje, Boompje, Beestje mogen opnemen over het weer. Het is lastig en uitdagend om voor kinderen iets uit te leggen, maar tegelijkertijd is dat het leukste wat er is. Ik hoop daar in de toekomst nog veel meer mee te kunnen doen.

Zoals gezegd, ik ben een teamplayer en sta liever in een groep, dan ervoor. Dat laatste vind ik best wel spannend. Velen zijn verbaasd als ik ze dat vertel: "Het achtuurjournaal is toch voor miljoenen mensen?'

Desondanks geef ik geregeld presentaties voor groepen. Vaak over mijn werk, een soort kijkje achter de schermen, maar ook voor presenties over het klimaat mag je me uitnodigen.

Weervrouw en meteoroloog NOS Journaal

​2010 - present

 

Elke dienst presenteer ik op radio en tv het weerbericht. Daarnaast is er de laatste jaren ook steeds meer "social" komen kijken, dus ook voor NOS Kort op Instagram em Snapchat draag ik bij mijn steentje bij. Het Jeugdjournaal en ook Nieuwsuur voorzie ik tijdens mijn dienst ook van het meest actuele weerbericht voor de dag van morgen.

 

 

 

Gladheidmeteoroloog en productmanager Weer en Verkeer

​2008 - 2011

 

​In deze periode was ik verantwoordelijk voor de bewaking van de Nederlandse (snel-) wegen. Daarbij belde ik 's nachts, indien nodig, de coördinatoren van het Rijk of provincies uit hun bed om een strooiadvies af te geven. Meestal probeerde je dat de avond van tevoren al af te spreken, maar je wilt ook niet voor niks gaan strooien, want dat kost behoorlijk wat geld. Dus dan was het onvermijdelijk om 's nachts een ronde te gaan. 

 

 

Vertegenwoordiger farmaceutische industrie

​2002 - 2008

 

Redelijk blanco stapte ik destijds de farmaceutische industrie binnen, maar wat heb ik er veel geleerd. Over allerlei ziektebeelden en medicijnen, maar ook over mezelf. Hoe ik bij anderen overkom en hoe ik bepaalde eigenschappen van mezelf daarbij nog beter in kan zetten. Maar ook andersom, wat voor mensen zitten er tegenover me en hoe kan ik hem of haar het beste bereiken?

Wageningen Universiteit

​1996 - 2002

 

Bodem, Water en Atmosfeer (ofwel L50), zoals de opleiding heette. De eerste anderhalf jaar een fantastische combinatie van bodemkunde, hydrologie en meteorologie en daar verder gespecialiseerd in Meteorologie en Luchtkwaliteit. ​

 

 

't Wageningsch Lyceum

1991-1996

 

​VWO diploma gehaald

 

 

St. Domenics International School (Portugal)

1990-1991

 

De eerste jaren middelbaar schoolonderwijs

 

 

International Preparatory School (Portugal)

1988-1990

 

Deel 2 van de basischool

 

 

Nederlandse Internationale School (Indonesië)

1983-1988

 

Deel 1 van de basisschool

RESUME

Opleiding
 
Skills

BHV-diploma

Jeugd Hockey Trainer tot en met A-leeftijd

Reddingszwemdiploma

Ervaring voor de camera

Ervaring op de radio

Languages

Nederlands

Engels

Duits

Portugees

Werk​
ervaring
Professional ​
info​​